Strona główna     O firmie     Nasze produkty     Transport     Kontakt

Zakład dostosowany do produkcji przetworów spożywczych mieści się na obszarze wielkości 17.215m² z czego 9.000 m² to budynki. Infrastruktura zakładu jest dostosowana do produkcji artykułów spożywczych. Zakład jest stosunkowo nowy i spełnia wszystkie wymagania GMP oraz Systemu Zapewnienia Jakości Zdrowotnej (HACCP). Posiada również wdrożone i certyfikowane standardy jakości: International Food Standard (IFS) , Global Standard Food (BRC) i Marine Stewardship Council ( MSC). W skład zakładu wchodzi:

  • 7 hal produkcyjnych
  • nowoczesna stacja zalew, gdzie mycie jest w systemie CIP
  • magazyny
  • chłodnie
  • mroźnie
  • szereg pomieszczeń pomocniczych
  • pomieszczenia socjalne
  • biura administracji
  • laboratorium chemiczne
  • oczyszczalnia ścieków
Zakład idealnie nadaje się do uruchomiania produkcji bez konieczności inwestycji. Ponadto na wyposażeniu zakładu są 2 linie do produkcji wyrobów w słoikach, linia do produkcji wyrobów smażonych, linia do produkcji wyrobów w tackach i szalkach plastikowych, linia do cięcia cebuli. Zakład posiada znaczne moce przerobowe oraz wykwalifikowaną kadrę pracowniczą.
 
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY


PSJ spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa, dawniej Firma Przetwórstwo Ryb PIĄTEK Sp. j. w Siedlcu powstała w 1992 roku i jest Firmą Rodzinną. W tym samym roku rozpoczęto produkcję.                         

W swej działalności firma łączy bogate doświadczenia technologiczne i organizacyjnezdobyte na przestrzeni lat z wymogami nowoczesnego zakładu początku XXI wieku. Działalność produkcyjna z roku na rok jest powiększana o nowe asortymenty i doskonalona.

Uzupełniany i modernizowany park maszynowy pozwala na prowadzenie nowoczesnej i wydajnej produkcji o bardzo wysokich parametrach jakościowych. Firma specjalizuje się w produkcji wyrobów bez konserwantów, co świadczy o wysokim standardzie higienicznym na produkcji.

Firma współpracuje z wiodącym na rynku Kontrahentem niemieckim firmą Homann, a także z Kontrahentami z Holandii, Danii , Szwecji i Norwegii. Firma jest firmą prężnie rozwijającą się. Nasi odbiorcy są zadowoleni z naszych usług, o czym świadczy zwiększenie produkcji zarówno pod kątem ilościowym jak i pod kątem rodzaju produkowanych przez nas wyrobów. Dzięki naszej pracy i dzięki wysokiej jakości naszych wyrobów rozpoczęliśmy w roku 2011 współpracę z firmą Lisner produkując dla tej firmy ok. 70 asortymentów przeznaczonych zarówno na rynek krajowy jak i zagraniczny. Zakład mieści się na obszarze wielkości 17.215m² z czego 10.000 m² budynki zwłaszcza produkcyjne bądź ściśle związane z produkcją. Zakład zatrudnia w zależności od sezonu od 200 do 250 pracowników.

Dzięki podjętym przez zakład przedsięwzięciom firma uzyskała w styczniu 2000r. uprawnienia do eksportu przetworów rybnych do krajów UE, USA, Kanady. Ponadto od 2004 roku firma posiada certyfikowany standard IFS (poziom wyższy), od 2007 roku dodatkowo standard BRC, a w 2009 uzyskała certyfikat na standard MSC.



więcej...
O firmie - więcej

PSJ spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa, dawniej Firma Przetwórstwo Ryb PIĄTEK Sp. j. w Siedlcu powstała w 1992 roku i jest Firmą Rodzinną. W tym samym roku rozpoczęto produkcję.      

W swej działalności firma łączy bogate doświadczenia technologiczne i organizacyjne zdobyte na przestrzeni lat z wymogami nowoczesnego zakładu początku XXI wieku. Działalność produkcyjna z roku na rok jest powiększana o nowe asortymenty i doskonalona.

Uzupełniany i modernizowany park maszynowy pozwala na prowadzenie nowoczesnej i wydajnej produkcji o bardzo wysokich parametrach jakościowych. Firma specjalizuje się w produkcji wyrobów bez konserwantów, co świadczy o wysokim standardzie higienicznym na produkcji.

Firma współpracuje z wiodącym na rynku Kontrahentem niemieckim firmą Homann, a także z Kontrahentami z Holandii, Danii , Szwecji i Norwegii. Firma jest firmą prężnie rozwijającą się. Nasi odbiorcy są zadowoleni z naszych usług, o czym świadczy zwiększenie produkcji zarówno pod kątem ilościowym jak i pod kątem rodzaju produkowanych przez nas wyrobów. Dzięki naszej pracy i dzięki wysokiej jakości naszych wyrobów rozpoczęliśmy w roku 2011 współpracę z firmą Lisner produkując dla tej firmy ok. 70 asortymentów przeznaczonych zarówno na rynek krajowy jak i zagraniczny. Zakład mieści się na obszarze wielkości 17.215m² z czego 10.000 m² budynki zwłaszcza produkcyjne bądź ściśle związane z produkcją. Zakład zatrudnia w zależności od sezonu od 200 do 250 pracowników.

Dzięki podjętym przez zakład przedsięwzięciom firma uzyskała w styczniu 2000r. uprawnienia do eksportu przetworów rybnych do krajów UE, USA, Kanady. Ponadto od 2004 roku firma posiada certyfikowany standard IFS (poziom wyższy), od  2007 roku dodatkowo standard BRC, a w 2009 uzyskała certyfikat na standard MSC.

Zakład posiada 6 hal produkcyjnych, w których w zależności od wielkości i rodzaju produkowanego asortymentu znajdują się jedna, dwie lub trzy linie produkcyjne. Są to następujące linie:
linie do produkcji marynat zimnych i opiekanych w słoikach
linia do produkcji marynat zimnych i opiekanych w pudełkach
linia do produkcji wyrobów w olejach w słoikach
linie do produkcji wyrobów żelatynowych
linia do produkcji wyrobów olejowych lub koreczków śledziowych w sosach i zalewach pakowanych w pudełka

Ponadto firma posiada wiele innych pomieszczeń jak między innymi: mroźnie, chłodnie surowców, półproduktów, wyrobów gotowych, osobne magazyny dla dodatków chłodzonych i nie chłodzonych oraz dla opakowań, laboratorium fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne.

Firma stara się zapewnić najwyższą jakośćprodukowanych wyrobów poprzez przestrzeganie reguł GMP, GHP oraz ścisłe przestrzeganie wymogów systemu ACCP HACCP. Pracownicy firmy odpowiedzialni za nadzór nad systemem HACCP na bieżąco weryfikują wprowadzone plany HACCP, co zapewnia nadzór nad wszystkimi stwierdzanymi zagrożeniami w czasie produkcji.
Dzięki temu produkujemy żywność bezpieczną dla klientów.

W produkcji naszej kierujemy się polityką jakości, w której nadrzędnym zadaniem jest produkowanie wyrobów bezpiecznych dla zdrowia i życia naszych klientów, spełniających ściśle określone standardy higieniczne zgodne z obowiązującymi normami oraz zaspokajających wszystkie oczekiwania i potrzeby naszych klientów. Nasze działania podyktowane są troską o zaufanie klienta do naszej firmy i wyrobów     przez nią produkowanych.

Należy podkreślić, iż polityka jakości jest znana wszystkim naszym pracownikom i jest przez nich systematycznie realizowana. W celu zapewnienia wysokiej jakości naszych wyrobów zakład prowadzi szereg szkoleń i innych działań doskonalących zarówno produkcję jak i infrastrukturę.

Nasze produkty



Produkty rybne




Antipasti



Transport


W roku 2004 realizując program kompleksowego rozwoju firmy zakupiliśmy pierwsze ciągniki siodłowe wraz z naczepami chłodniami. Dzięki temu samodzielnie realizujemy zadania przewozowe dla naszej firmy. Posiadamy wszystkie niezbędne certyfikaty odnośnie transportu krajowego i międzynarodowego. W chwili obecnej posiadamy pięć zestawów specjalistycznych – chłodni do przewożenia towarów temp. do -25°C. Specjalizujemy się w przewozie artykułów spożywczych. Zdobyte doświadczenie, kadra zarządzająca logistyką oraz doświadczeni kierowcy w transporcie międzynarodowym umożliwiają nam świadczenie usług na najwyższym poziomie.




Mapa dojazdu



64-212 SIEDLEC
woj. wielkopolskie
ul. Piaskowa 12
tel. +48 68 384 58 12
fax +48 68 384 80 04

e-mail:firma@pr-w.com.pl




stat4u
PSJ spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa, www.pr-w.com.pl 1992- 2022.
"Pod żadnym względem nie zezwala się na wykorzystywanie materiałów zdjęć i treści zamieszczonych w witrynie"